Λαθραία τσιγάρα, ρούχα, παπούτσια, ποτά είναι συνήθως τα όσα συμπληρώνουν κατά καιρούς τα δελτία Τύπου των ελέγχων των τελωνειακών Αρχών. Όμως στη Ρόδο συνέβη και το απίστευτο να κατασχεθούν λαθραίοι κροκόδειλοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», το περιστατικό συνέβη στη Ρόδο, όπου η αρμόδια υπηρεσία εντόπισε και κατέσχεσε, σε φορτίο προερχόμενο αεροπορικώς από την Ολλανδία, πέντε ζωντανούς κροκόδειλους του είδους Caiman, που αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση Cites.

Και τα παράξενα δεν σταματάνε εδώ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, υπήρχαν και λαθραία αυγά, όχι φυσικά κότας, ούτε καν στρουθοκαμήλου. Το Τελωνείο Κήπων εντόπισε, σε αυτοκίνητο εξερχόμενο από την Ελλάδα προ την Τουρκία, και κατέσχεσε 24.990 γραμμάρια αβγών οξύρρυγχου Σιβηρίας. Πέρα από τα κωμικοτραγικά των τελωνειακών ελέγχων, δεν μπορεί παρά να σταθεί κανείς και στα άλλα εντυπωσιακά ευρήματα στη Ρόδο, όπου εντοπίστηκαν σε αποσκευή επιβάτη προερχόμενου από την Τουρκία δύο μεγάλου μεγέθους διαμάντια. Στον σωματικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν 19 μεσαίου μεγέθους διαμάντια, 559 μικρού μεγέθους διαμάντια, 58 κοσμήματα και 15 γραμμάτια ινδικής κάνναβης.

Τέλος, οι ειδικοί σκύλοι των τελωνείων βρήκαν 2.844.254,50 ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί και επιχειρήθηκε να βγουν εκτός συνόρων.