Με φωτιά που καεί σε χαμηλή βλάστηση από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κεραμωτή Νάξου παλεύον οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά σύμφωνα με το naxospress.gr επίκεντρο είχε την λαγκάδα της Κεραμωτής και αφού πέρασε από τους Σίφωνες πηγαίνει προς Απείρανθο

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 οχήματα με 38 πυροσβέστες ενώ μέχρι αργά το απόγευμα επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Οι επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με 2 οχήματα και 8 πυροσβέστες που έφθασαν στο νησί από Σύρο και Πάρο. Την προσπάθεια ενισχύει και πεζοπόρο τμήμα από την Αττική, όπως και υδροφόρες ΟΤΑ.


Διακοπή του ρεύματος σε χωριά

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στην ορεινή Νάξο σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

«Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η ακτίνα της έχει επεκταθεί καθώς η φωτιά αξιολογείται ως δύσκολη, μιας και είναι σε βοσκοτόπια, σε δύσβατη περιοχή με ορεινό ανάγλυφο. Η βασική δουλειά γίνεται με εναέρια μέσα και υπάρχει μεγάλη συνδρομή από επίγειες δυνάμεις και εθελοντές. Επειδή υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε προληπτικά το ρεύμα σε πολλά χωριά στην ορεινή Νάξο – Κεραμωτή, Κωμιακή, Κόρωνος, Απείρανθος, Μονή. Τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν αυτή τη στιγμή αξιολόγηση των βλαβών, ενώ κρίσιμο διακύβευμα θεωρείται η προστασία του δικτύου ηλεκτροδότησης, για την οποία συνεισφέρουν ιδίως τα εναέρια μέσα», ανέφερε μιλώντας στην Καθημερινή ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Κουφόπουλος στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Κουφόπουλος στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023