Έλληνας είναι ο έφηβος με το λαμπρό μυαλό για τον οποίο ο Τύπος της Αυστραλίας γράφει διθυράμβους.

Ο 17χρονος Νίκος Μιχαήλου -ένας από τους νεαρότερους προγραμματιστές, που απέκτησε εφαρμογή στο App Store της Apple μόλις στα 13 του!- ως νέος επιχειρηματίας έχει διακριθεί και βραβευθεί για τις καινοτόμες ιδέες του, παρόλο που είναι ακόμα μαθητής.

Ο νεαρός, που φοιτά στο Cranbrook School,  έχει καταγωγή από την Κάλυμνο και τη Χάλκη από την πλευρά του πατέρα του, Πέτρου. Ομογενής τέταρτης γενιάς, δημιουργεί ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν για το πιστοποιητικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την ονομασία «HSC-GPT», το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους μαθητές να βαθμολογήσουν την εργασία τους, να δημιουργήσουν ερωτήσεις πρακτικής και να πάρουν λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με όποιο θέμα θέλουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ελπίζει ότι θα βοηθήσει τους λιγότερο ευνοημένους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Ο μαθητής αναπτύσσει εφαρμογές και παιχνίδια από τα 12 και έγινε ένας από τους νεαρότερους προγραμματιστές στην Αυστραλία, που απέκτησε μια εφαρμογή στο App Store της Apple σε ηλικία μόλις 13 ετών! Τρία χρόνια αργότερα συγκέντρωσε 700.000 δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων για την καναδική start-up Frenter, ενώ εργαζόταν ως επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας λογισμικού B2B.