Για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε σήμερα (17/7) το μεσημέρι στον Κουβαρά Αττικής μίλησε στο parapolitika.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, ο οποίος έκανε λόγο για μία πάρα πολύ δύσκολη φωτιά και ότι η Πυροσβεστική θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη.

«Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι και λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που κατά τόπους μπορεί να φτάσουν και τα 8 Μποφόρ προς το Πάντειο Όρος. Αφού πέρασε το βουνό, έφτασε κοντά στους οικισμούς Μελισσουργό και Τραμπουριά. Αυτή τη στιγμή εκεί επιχειρούν οι περισσότερες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Είναι δύσκολη φωτιά, είναι χαμηλή βλάστηση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι φωτιά τρέχει πάρα πολύ γρήγορα απ' ό,τι να είχε δέντρα. Το καλό είναι ότι στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις που δίνουν μάχη. Περιμένουμε να δούμε και περιμένουμε μια καλύτερη εξέλιξη. Δυστυχώς ο χειρότερος εχθρός μας αυτή τη στιγμή είναι ο άνεμος που καθοδηγεί τη φωτιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάσβεση αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 150 πυροσβέστες, με έξι πεζοπόρα τμήματα και 40 πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, με το ένα από αυτά να έχει ρόλο εναέριου συντονισμού. Επίσης, στο σημείο έχει σπεύσει και μεγάλος αριθμός υδροφόρων από δήμους και περιφέρεια.