Στον Κουβαρά Αττικής οι εθελοντές του του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Πυροσβεστική και καταβάλλουν μαζί υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.





Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ με διασωστικό όχημα και Κινητή Μονάδα Υγείας, στελεχωμένα από εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Τμήματος Αθήνας και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Ε.Σ, ενισχύει απο την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρεί στο πύρινο μέτωπο, προσφέροντας Πρωτοβάθμια Υγειονομική φροντίδα σε πυροσβέστες και πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή ελαφρά εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες. Παράλληλα, διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ. με εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες στις πυρόπληκτες ζώνες, προκειμένου να εντοπίσουν νέες εστίες φωτιάς αλλά και κατοίκους που δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα τα σπίτια τους και χρειάζονται βοήθεια για την μετακίνησή τους, καθώς και να απελευθερώσουν οικόσιτα ζώα που εγκαταλείφθηκαν στα σπίτια κατά τη διάρκεια της προληπτικής εκκένωσης. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα παραμείνουν στο σημείο για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο.





Έκκληση για τα οικόσιτα ζώα στις πυρόπληκτες περιοχές

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους δεμένα, εγκλωβισμένα και αβοήθητα στις πυρόπληκτες ζώνες.