Ελέγχθηκε η φωτιά που αναζωπυρώθηκε από τα Δερβενοχώρια προς τα διυλιστήρια της Motor Oil, όπου δόθηκε τιτάνια μάχη με 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Νωρίτερα, έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση του διπλανού οικισμού Γλυκιά Ζωή.

Παράλληλα, 112 ήχησε και για τους οικισμούς Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία, ζητώντας από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα.

Δείτε φωτογραφίες: 

Fotia_Loutraki_8
Fotia_Loutraki_7
Fotia_Loutraki_6
Fotia_Loutraki_5
Fotia_Loutraki_4
Fotia_Loutraki_3
Fotia_Loutraki_2
Fotia_Loutraki_1


Μήνυμα του 112

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έχουν λάβει όσοι βρίσκονται αυτή την ώρα στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, δίπλα από τα διυλιστήρια καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

Το μήνυμα του υπουργείο Κλιματικής κρίσης, έδωσε εντολή στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς τους Αγίους Θεοδώρους καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει αρκετά.



Διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά και τη νέα Εθνική Οδό από Ελευσίνα μέχρι τα διόδια της Κορίνθου

Νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας αναφέρει πως διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Η διακοπή κυκλοφορίας γίνεται από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια της Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Εν τω μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια της Motor Oil. Όπως ανέφερε, η φωτια «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για την πυρόσβεση είπε ότι «τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Το πρωί είχαμε μια ισχυρή αναζωπύρωση σε περιοχή κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο, ωστόσο οι φλόγες παρέμεναν μακριά από σπίτια.

«Υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και πολλές αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι» ανέφερε σε ενημέρωση του, νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος για 6 μήνες

Λόγω της φωτιάς ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.