Θρηνεί η Κοζάνη για τον χαμό μιας 39χρονης γυναίκας, η οποία γέννησε δίδυμα παιδιά και πέθανε λίγες ώρες αργότερα ύστερα από σοβαρές επιπλοκές, με τον σύζυγο της θανούσης να καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Όταν η 39χρονη γέννησε παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές. Οι γιατροί αποφάσισαν να τη μεταφέρουν από την Κοζάνη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου παρά τις προσπάθειες δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. Η ανείπωτη τραγωδία έχει συγκλονίσει τους στενούς συγγενείς της οικογένειας προσφύγων που έμενε στα Γρεβενά. Ο σύζυγός της ζητάει απαντήσεις για το κακό και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο στην Κοζάνη, κατά τη διάρκεια μοας γέννας από μια πρόσφυγα 39 ετών από την Ινδία, η οποία διέμενε στη Δεσκάτη Γρεβενών. Η γυναίκα που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μπήκε στο χειρουργείο για να γεννήσει, παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές και ατονία μήτρας, με συνέπεια μεγάλη αιμορραγία.

Τα δύο νεογέννητα είναι καλά στην υγεία τους, με τη μητέρα τους, όμως, να διασωληνώνεται και να διακομίζεται, αφού υπήρξε αρχικά δυσκολία εξεύρεσης κρεβατιού σε ΜΕΘ (γεμάτα όλα τα κρεβάτια σε Μαμάτσειο Κοζάνης και Μποδοσάκειο Θεσσαλονίκης) στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου δυστυχώς κατέληξε ύστερα από κάποιες ώρες.

Ο σύζυγος της 39χρονης έχει καταθέσει ήδη μήνυση στο Α.Τ. Κοζάνης κατά παντός υπευθύνου, ενώ τον δρόμο της Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένοι να πάρουν και άλλοι στενοί συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας.