Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Νέας Περάμου περιέγραψε στο parapolitika.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος για τους οικισμούς της Νέας Ζωής και του Κανδηλίου είναι ορατός και ταυτόχρονα έκανε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

«Η φωτιά κατεβαίνει από την περιοχή του Κανδηλίου προς τους οικισμούς Νέας Ζωή και Κανδήλι. Ευτυχώς έχουμε προχωρήσει σε εκκένωση. Ο κίνδυνος είναι ορατός και μεγάλος. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν σπίτια. Δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει η φωτιά, καθώς πνέουν ακόμα ισχυροί άνεμοι», ανέφερε στην αρχή ο κύριος Σταμούλης. Και συνέχισε: «Δυστυχώς δεν βλέπουμε εναέρια να ενεργούν. Μέχρι πριν από λίγες ώρες είχε μόνο ένα ελικόπτερο, το οποίο σταμάτησε τώρα. Δυστυχώς, όλες οι περιοχές του δήμου, δηλαδή η Νέα Πέραμος μέχρι και τα ίδια τα Μέγαρα, είναι αυτή τη στιγμή δυνάμει σε κίνδυνο, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και πώς θα κινηθούν οι άνεμοι. Η φωτιά εύκολα ξεφεύγει και ανησυχούμε σχεδόν για τα πάντα εδώ πέρα».

Σημειώνεται ότι γύρω στις 11:00 η Αστυνομία άρχισε να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα προκειμένου να ειδοποιήσει όλους τους κατοίκους να εκκενώσουν, αφού η φωτιά βρισκόταν πολύ κοντά στα σπίτια τους. Μαρτυρίες από την περιοχή αναφέρουν ότι παντού υπάρχει πυκνός καπνός και η ορατότητα δεν είναι καθόλου καλή.