Δύο ελληνικές παραλίες ψηφίστηκαν στις 15 καλύτερες της Ευρώπης για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Ο λόγος για τη Συκιά της Μήλου (11η θέση) και τη Σιθωνία της Χαλκιδικής (12η θέση), που ξεχώρισαν στην πανευρωπαϊκή ψηφοφορία του European Best Destinations.

Για την παραλία Συκιά αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Θέλετε να ξεφύγετε από το πλήθος και να καταφύγετε στο μικρό σας κουκούλι στις διακοπές; Ανακαλύψτε τη μυστική παραλία της Συκιάς, που σχηματίζεται στην καρδιά μιας θαλάσσιας σπηλιάς, είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επισκεφθείτε αυτή τη μυστική παραλία είναι να κλείσετε ένα ιδιωτικό σκάφος, γιατί διαφορετικά η παραλία είναι σχεδόν απρόσιτη. Το νησί της Μήλου είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για ονειρεμένες διακοπές στην Ελλάδα που ταξινομήσατε επίσης ανάμεσα στις καλύτερες φυσικές πισίνες στην Ευρώπη και στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης (επισκεφτείτε οπωσδήποτε την παραλία Σαρακίνικο και τα διάσημα ηφαιστειακά βράχια που προσφέρουν στους ηλιόλουστους ένα σεληνιακό τοπίο). Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στη Μήλο είναι να πετάξετε από την Αθήνα (1 ώρα). Μπορείτε επίσης να πάρετε πλοίο ή Sea Jet (γρηγορότερο από το Ferry) από το λιμάνι της Αθήνας (5 ώρες)».



«Για όλους»

Για την παραλία στη Σιθωνία τονίζεται: «Σε αυτή την περιοχή υπάρχουν παραλίες για όλους, για λάτρεις της πεζοπορίας, ταξιδιώτες που θέλουν να κρυφτούν από τα πλήθη, που αναζητούν φυσικές παραλίες, κοντά σε ένα θέρετρο ή ένα ξενοδοχείο all-inclusive, άγριες παραλίες, ακόμη και παραλίες με δυνατότητα κατασκήνωσης στην παραλία ή σε παραλίες γυμνιστών. Κοντά στην παραλία Κριαρίτσι στην Ελλάδα υπάρχει κάμπινγκ, beach bar, ακόμη και σούπερ μάρκετ. Η κοντινή παραλία είναι μια παραλία γυμνιστών: εδώ θα βρείτε φυσιολάτρες, ελεύθερα πνεύματα και ανθρώπους που αγαπούν την απλότητα».