Φρικτό τροχαίο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα πέρασε με κόκκινο και εμβόλισε δύο αυτοκίνητα. Από το τροχαίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και ένας 23χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Νεκρός είναι ένας 49χρονος υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ναύτης που οδηγούσε το μοιραίο τζιπ του ΠΝ στο οποίο επέβαιναν.





Σε κρίσιμη κατάσταση ο 23χρονος ναύτης

Ο 23χρονος οδηγός του τζιπ που εμβολίστηκε στη λεωφόρο Μαραθώνος διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς, το οποίο εφημέρευε, ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος στην αντιμετώπισή του.

Διασωληνώθηκε, και αφού δόθηκαν από τους γιατρούς οι διαβεβαιώσεις για τη σταθεροποίησή του μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου εξαρχής έπρεπε να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του 23χρονου είναι κρίσιμη.

H ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι «τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, όχημα του Πολεμικού Ναυτικού που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος σε προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Συγκεκριμένα ΙΧ αυτοκίνητο παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με συνέπεια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Υποπλοίαρχος (Ε) Σ.Κ. ΠΝ τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Ναύτης (ΔΙΑΧ) Π.Ν. μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς.

Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι οικείοι τους, ενώ οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής και το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος».