Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ένας 30χρονος άνδρας που ομολόγησε πως είναι υπεύθυνος για τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στην Μεσσηνία, στις περιοχές Υάμεια και Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος, κάτοικος της περιοχής Χαρακοπίου στη Μεσσηνία, ομολόγησε τουλάχιστον 3 φωτιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μία πέρσι στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας. 

Ο εν λόγω άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ προσήχθε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Υάμειας Μεσσηνίας.

Η ανάρτηση Κικίλια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Ημεδαπός 30 ετών κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Κρατείται και αύριο (σ.σ σήμερα) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».

Τι συνέβη

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης είχε σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Υάμειας του δήμου Πύλου Νέστορος. Μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

 
Το μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίστηκε μεταξύ Υάμειας, Χαρακοπιού και Χρυσοκελλαρίας, κοντά στο σημείο που κάηκε και τον Ιούλιο του 2022.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές με συνολικά 14 πυροσβέστες και 7 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν και δύο αεροσκάφη.