H μάχη της κατάσβεσης της πυργκαγιάς στη Ρόδο είναι μεγάλη και διαρκής σε όλα τα μέτωπα, από το απόγευμα της Τρίτης, όταν ξέσπασε.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος, ενώ οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Tο έργο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς γίνεται δυσκολότερο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Καυτός αέρας δημιουργεί με κάφτρες από τα καμένα νέες εστίες, ενώ υπάρχουν και αναζωπυρώσεις, εκτός από τα μέτωπα της φωτιάς που συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους.

Παράλληλα, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου έκανε έκκληση για βοήθεια στο μέτωπο που βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς οι αναζωπυρώσεις δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τους εκεί εθελοντές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει σπεύσει για βοήθεια κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που έχει έρθει στο νησί από την Αθήνα.

Επίσης, στους δρόμους προς Έμπωνα αλλά και προς Λάερμα υπάρχουν δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, που επιχειρούν με στόχο να αποτρέψουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τις περιοχές αυτές.