Την εκκένωση του χωριού Λάερμα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (21/07) ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κατόπιν εντολή της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους λόγω του ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί από τις αναζωπυρώσεις ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Λίγο αργότερα στάλθηκε στους πολίτες μήνυμα του 112 για να εκκενώσουν την περιοχή. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λάερμα, εκκενώστε τώρα προς περιοχή Αρχάγγελο» ανέφερε η οδηγία. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή των Λαέρμων, ενώ γενικότερα προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει αναπτυχθεί η φωτιά. 

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχουν καεί 30.000 στρέμματα παρθένα δάση με πυκνή βλάστηση, χωρίς να έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές ή οικισμοί.

Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των εθελοντικών ομάδων αλλά και των ιδιωτών εθελοντών η συνδρομή των οποίων ήταν και αυτή τη φορά καταλυτική με τους εθελοντές πυροσβέστες και τους χειριστές μηχανημάτων έργων και φορτηγών.