Σαφή κατεύθυνση έχουν λάβει οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να εντοπίσουν το δράστη ή τους δράστες της φρικτής δολοφονίας και του τεμαχισμού του σώματος ενός άνδρα περίπου 30 ετών, πιθανότατα από την Ινδία ή από «συγγενική» φυλετικά χώρα (Πακιστάν, Μπανγκλαντές).

Η υπόθεση αυτή ήρθε στην επιφάνεια μετά το μακάβριο εύρημα σε εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στα Χανιά, καθώς τρεις υπάλληλοι εντόπισαν σε πρώτη φάση ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν τα πόδια του (από τα γόνατα και κάτω), τα σπλάχνα του, όπως και μέρος του κορμού του, από το ισχίο μέχρι τη μέση.

Όπως κατέγραψε η «ON time», οι Αρχές εντόπισαν αποδείξεις στις σακούλες όπου βρίσκονταν τα μέλη και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το έγκλημα έχει συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr και του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, η ΕΛΑΣ έχει στρέψει την προσοχή της σε δύο καφετέριες και ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής του Ρεθύμνου. Από εκεί φαίνεται πως είχε περάσει είτε το θύμα, είτε ο δράστης, είτε κάποιοι από τους συγκατοίκους τους, καθώς συνηθίζεται οι μετανάστες από εκείνες τις χώρες να μένουν κατά ομάδες για να μοιράζουν το κόστος του ενοικίου. Οι Αρχές συλλέγουν καταθέσεις, ενώ τσεκάρουν και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ωστόσο η προσπάθειά τους παρουσιάζει δυσκολίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το έγκλημα διαπράχθηκε ανάμεσα σε πέντε έως δέκα ημέρες πριν από την ημέρα ανεύρεσης του κεφαλιού (την περασμένη Τρίτη), κάτι που σημαίνει πως είναι σπάνιο για τα καταστήματα να κρατούν το υλικό από τις κάμερες πάνω από ένα μικρό διάστημα. Οι αστυνομικοί, πάντως, ερευνούν και τις τοπικές κοινότητες των αλλοδαπών από τις προαναφερόμενες περιοχές, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν τουλάχιστον 800 άτομα στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, ξενοδοχειακές μονάδες, εργοστάσια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με αγωνία αναμένεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση, καθώς είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί τουλάχιστον ο τρόπος με τον οποίο ο άτυχος άνδρας τεμαχίστηκε.

*Δημοσιεύθηκε στην On time