Έρευνες κάνει η Αστυνομία για σφαίρα που προσγειώθηκε σε γήπεδο στο Ηράκλειο Κρήτης, την ώρα που παιζόταν ποδόσφαιρο. 

Η αδέσποτη σφαίρα πέρασε ξυστά από τα κεφάλια των νεαρών που έπαιζαν σε γήπεδο στο Ηράκλειο. Ευτυχώς όλοι σώθηκαν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η ασυνειδησία ορισμένων όμως επανέρχεται στο προσκήνιο, με τις μπαλωθιές στην Κρήτη να συνεχίζονται. Στο ίδιο έργο θεατές οι αστυνομικοί και πάλι, που προσπαθούν να διαπιστώσουν από πού έφυγε η σφαίρα που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε τραγωδία.

Την τύχη με το μέρος τους είχαν τουλάχιστον 20 άτομα που βρίσκονταν σε χώρο άθλησης στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο, όταν μια αδέσποτη σφαίρα προσγειώθηκε σε γήπεδο που είναι σε εξέλιξη τουρνουά πάντελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαίρα -όπως όλα δείχνουν- προήλθε από άσκοπους πυροβολισμούς στην διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης. Έκπληκτοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο αντίκρισαν τη σφαίρα που έδωσε στη δημοσιότητα το cretalive και είναι ευχής έργον ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Κλιμάκιο της Ασφάλειας Ηρακλείου μετέβη στο γήπεδο προκειμένου να ερευνηθεί η προέλευση της σφαίρας. Αυτό είναι το τρίτο κρούσμα τις τελευταίες μέρες, ενώ προηγήθηκαν δύο τραυματισμοί από άσκοπους πυροβολισμούς: μίας τουρίστριας από την Ελβετία σε ταβέρνα στον Αποκόρωνα Χανίων και ενός ηλικιωμένου στη διάρκεια γαμήλιου γλεντιού σε χωριό του δήμου Πλατανιά.

Μάλιστα, στην περίπτωση του ηλικιωμένου, λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί του ΑΤ Πλατανιά με την παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σπίτι του γαμπρού, όπου και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς δεν κατονόμασε τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους για τους άσκοπους πυροβολισμούς.