Την ώρα που η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη Ρόδο και καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της, χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες προσπαθούν να εγκαταλείψουν το νησί και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οικογένειες με μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να κοιμηθούν ακόμα και στο πάτωμα του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρόδου και σε αθλητικές αίθουσες για δεύτερη διαδοχική νύχτα, καθώς περιμένουν να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους. Παράλληλα ο καύσωνας συνεχίζεται και οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι Βρετανοί που εγκατέλειψαν το νησί απεικονίστηκαν να φτάνουν στο Gatwick του Λονδίνου από τη Ρόδο, ανακουφισμένοι, το απόγευμα της Κυριακής. Ωστόσο, όσοι δεν έχουν αποχωρήσει ακόμα, δεν κρύβουν την οργή τους για ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, καθώς, όπως τονίζουν σε αγγλικά ΜΜΕ, δεν τους βρίσκουν εισιτήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όπως λένε οι Βρετανοί, ο ελληνικός στρατός βοήθησε χιλιάδες ντόπιους και παραθεριστές, βρίσκοντάς τους χώρους για να κοιμηθούν σε σχολεία, γήπεδα και κέντρα αναψυχής.

Η απομάκρυνση 19.000 τουριστών από τη Ρόδο, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας λόγω των δασικών πυρκαγιών και οι εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις πύρινες φλόγες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.


Χωρίς αποσκευές

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, μια οικογένεια κοιμήθηκε σε ένα στάδιο μόνο με τα μαγιό της, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αποσκευές της στο ξενοδοχείο της Ρόδου. «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν πολύ αγχωτικό. Έκανε ζέστη, ήμασταν κουρασμένοι, χωρίς ρούχα, φορώντας ακόμα μόνο μαγιό και σορτς», είπε μια Βρετανίδα τουρίστρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου Βρετανοί τουρίστες επαινούν τους ντόπιους για τη φιλοξενία τους αλλά και τους εθελοντές.