Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά στη Ρόδο, με το πύρινο μέτωπο να κατακαίει το νησί για έκτη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή.
Η φωτιά έχει κάψει τεράστια δασική έκταση, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και πολυτελή ξενοδοχεία, από τα οποία έφυγαν άρον άρον οι ένοικοι.

Ύστερα από μια εφιαλτική νύχτα με νέες αναζωπυρώσεις και νέες εκκενώσεις χωριών, ξεκίνησαν οι πτήσεις των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς συνεχίζοντας τη μάχη για την κατάσβεση της.

Επιχείρηση «Φιλοξενία»

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί στο νότιο τμήμα του νησιού, με τις Αρχές να έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο φιλοξενίας και τουριστών αλλά και ντόπιων οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, 9 ξενοδοχεία που βρίσκονται σε Ιαλυσό, Ιξιά, Καλλιθέα και στο λιμάνι θα φιλοξενήσουν συνολικά 3.190 άτομα, ενώ 8 κλειστά γυμναστήρια και 5 σχολεία ανοίγουν επίσης για όσους χρειάζονται κατάλυμα.

Σε αυτά τα σημεία οι πυρόπληκτοι θα μπορούν να διανυκτερεύσουν ενώ όλα είναι εφοδιασμένα με πρώτες βοήθειες και αναλώσιμα.