Μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 29χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας του 64χρονου στη Μενεμένη κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού.

Στην απολογία του ο 29χρονος φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, επειδή το θύμα επιχείρησε να τον βιάσει. «Αντέδρασα και ακολούθησε πάλη. Με κυρίευσε αμόκ», φέρεται να είπε. Επιπλέον, δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, ενώ, δια του συνηγόρου του, υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση και ήδη πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Τι συνέβη

Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν ο 29χρονος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία όπου ομολόγησε τη δολοφονία του 64χρονου.

Το θύμα βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος εντός της γκαρσονιέρας όπου ζούσε. Έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του, ενώ ο λαιμός του ήταν τυλιγμένος με κορδόνι. Η ιατροδικαστική εξέταση "έδειξε" ασφυξία και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ως αιτία θανάτου. Στη σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκαν τρία μαχαίρια, τα δύο καρφωμένα στο στρώμα και το τρίτο τοποθετημένο στη βουβωνική περιοχή του θύματος. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, ο δράστης έγραψε με το αίμα του 64χρονου τη φράση «Παιδεραστή -1» στον τοίχο.