Δύο γυναίκες, με μακρά πορεία στον δικαστικό κλάδο και με εμπειρία στον χειρισμό σοβαρών ποινικών υποθέσεων, επελέγησαν από το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, για τη θέση της νέας προέδρου και της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Για τη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου επιλέχθηκε η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και για τη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η Γεωργία Αδειλίνη.

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η οποία εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στη θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020, υπήρξε η ανακρίτρια που είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόσφατα υπήρξε και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Έμπειρη και ικανή εισαγγελική λειτουργός και η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είναι 7η στην επετηρίδα και αποχωρεί σε δύο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο.

Η κυρία Αδειλίνη εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1984 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2019.

Η κυρία Αδειλίνη ήταν στην έδρα της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Η έμπειρη αντεισαγγελέας έχει και ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα, η οποία με εγκύκλιό της το 2020 ζητούσε από τους συναδέλφους της αυξημένη επαγρύπνηση στα ασυνόδευτα παιδιά.