Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 29χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας του 64χρονου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Σε βάρος του δράστη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος έγραψε τη λέξη «Παιδεραστής» με το αίμα του θύματος.

Στην απολογία του ο 29χρονος φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, επειδή το θύμα επιχείρησε να τον βιάσει. «Αντέδρασα και ακολούθησε πάλη. Με κυρίευσε αμόκ», φέρεται να είπε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Μάλιστα, δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, ενώ -διά του συνηγόρου του- υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση και ήδη πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Το ψέμα

Σημειώνεται πως λίγα 24ωρα πριν τελέσει τη δολοφονία, ο 29χρονος, που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για κλοπές και ναρκωτικά, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου κατέθεσε -ψευδώς όπως αποδείχθηκε- ότι δολοφόνησε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν. Ισχυρίστηκε δε ότι πέταξε τα πτώματά τους στον Γαλλικό Ποταμό.

Για τον ισχυρισμό αυτόν που δεν επιβεβαιώθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για ψευδή καταγγελία, πράξη για την οποία καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 8 μηνών με 3ετή αναστολή. Η αδελφή του, ωστόσο, υπογράμμισε πως τα είπε αυτά στους αστυνομικούς γιατί έψαχνε τρόπο να ξαναμπεί στη φυλακή για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν.