Προσλήψεις 1.592 μόνιμων και συμβασιούχων υπαλλήλων αναμένονται το επόμενο διάστημα σε υπουργεία, δήμους και περιφέρειες. Οι δεσμευτικές ημερομηνίες για την έκδοση προκηρύξεων για τις προσλήψεις, πάντα στο πλαίσιο του κανόνα 1:1, επιβάλλονται για να τηρηθούν χωρίς χρονοτριβή τα συμφωνηθέντα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ. Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία χρόνια το ΑΣΕΠ θα εκδώσει αρκετές προκηρύξεις για προσλήψεις τον Αύγουστο, τον πλέον «νεκρό» μήνα του καλοκαιριού.

Δικαστική Αστυνομία

Περισσότερα από 700 άτομα θα προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις στη Δικαστική Αστυνομία, με τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης στις αρχές Σεπτεμβρίου. Από τους 700, οι 600 θα είναι ένστολοι και οι 100 πολιτικό προσωπικό. Για τους ένστολους στην προκήρυξη θα αναφέρονται οι ειδικές εξετάσεις που θα περάσουν (ηλικία, ύψος κ.λπ.).

• 44 άτομα στη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του δήμου Αθηναίων • 700 άτομα στη Δικαστική Αστυνομία σε μόνιμες θέσεις • 730 άτομα σε μόνιμες θέσεις στους 332 δήμους και στις 13 περιφέρειες


Επιμελητήρια

Από τις 31 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την πρόσληψη 72 μονίμων υπαλλήλων στα Επιμελητήρια. Θα προσληφθούν σε 18 περιοχές οι ειδικότητες: Διοικητικού Οικονομικού, Μηχανικοί, ΜΜΕ Επικοινωνίας, Νομικοί, Οικονομικού, Πληροφορικής (ΠΕ), Διοικητικού Λογιστικού, Πληροφορικής, Διοικητικοί Γραμματείς (ΔΕ) και Καθαριστές/Καθαρίστριες (ΥΕ). Τα Επιμελητήρια στα οποία θα προσληφθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι εδρεύουν στις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κοζάνη, Καβάλα, Ιωάννινα, Ροδόπη, Ημαθία, Λάρισα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Αθήνα, Εύβοια, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος.

ΕΛ.ΑΣ.

Σε 36 προσλήψεις αξιωματικών ειδικών καθηκόντων θα προβεί η Ελληνική Αστυνομία, μέσω προκήρυξης, για τη στελέχωση του Υγειονομικού της Τμήματος. Οι επιλεγέντες θα καταταγούν με τους βαθμούς του Υπαστυνόμου Α´ και Υπαστυνόμου Β´.

Εξειδικευμένο προσωπικό

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 730 μονίμων υπαλλήλων στους 332 δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας, με προτεραιότητα στους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι η πρώτη φορά, μετά το 1998 και το πρόγραμμα «Καποδίστριας», που οι δήμοι ενισχύονται σε τόσο μεγάλο βαθμό με τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Οι θέσεις απευθύνονται κυρίως σε πτυχιούχους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι και όσες είναι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη για την πρόσληψή τους θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο πριν από τις 15 Αυγούστου, οπότε και θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Στην Αθήνα

Στην πρόσληψη 44 ατόμων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, με διαφορετικές ειδικότητες, θα προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν με σύμβαση διαρκείας έως και 31 Δεκεμβρίου 2023 στα Πολυδύναμα Κέντρα-Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες: Ουρολογίας (για τα Πολυδύναμα Κέντρα Σόλωνος, Πετραλώνων και Κυψέλης), Γενικής Ιατρικής (για τα Πολυδύναμα Κέντρα Σόλωνος και Νέου Κόσμου), Παθολογίας - Εσωτερικής Παθολογίας (για τα Πολυδύναμα Κέντρα Σόλωνος, Πετραλώνων και Κυψέλης), Πνευμονολογίας - Φυματολογίας (για τα Πολυδύναμα Κέντρα Σόλωνος, Πετραλώνων, Κυψέλης, Νέου Κόσμου), Ενδοκρινολογίας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Κυψέλης), Μαιευτικής-Γυναικολογίας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Καρδιολογίας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Κυτταρολογίας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Οφθαλμολογίας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Παιδιατρικής (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Νευρολογίας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Ψυχιατρικής (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Ορθοπεδικής ή Τραυματολογίας ή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Διαιτολογίας (για τα Πολυδύναμα Κέντρα Σόλωνος, Νέου Κόσμου, Πετραλώνων, Κυψέλης), Νοσηλευτικής (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Ψυχολόγων (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Μαιευτικής (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Φυσικοθεραπείας (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Κοινωνικών Λειτουργών (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Κοινωνικών Επιστημών (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων), Διοικητικού Νομικού (για το Πολυδύναμο Κέντρο Πετραλώνων) και, τέλος, Επισκέπτες Υγείας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (για τα Πολυδύναμα Κέντρα Σόλωνος και Πετραλώνων).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, στην οδό Λιοσίων 22.

ΣΤΑΣΥ

Στην πρόσληψη 10 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου θα προχωρήσει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Πρόκειται για υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και οι προσλήψεις γίνονται βάσει του ν. 4972/2022.
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ): επτά (7) θέσεις στις ειδικότητες Μηχανικός Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (2 θέσεις), Υπάλληλος Ανθρωπίνου Δυναμικού (2 θέσεις), Υπάλληλος Διοικητικής Μέριμνας (2 θέσεις) και Υπάλληλος Προϋπολογισμού και Αποτελεσμάτων (1 θέση).

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ): τρεις (3) θέσεις στις ειδικότητες Ελεγκτής Ισχύος (1 θέση), Τεχνικός Πληροφορικής (1 θέση), Υπάλληλος Ανθρώπινου Δυναμικού (1 θέση).

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 25/7