Oι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, για τον θάνατο των δύο χειριστών του μοιραίου Canadair που σκοτώθηκαν ενώ έδιναν μία μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρές δασικές πυρκαγιές.

«Οι καρδιές όλων μας χτυπούν για τις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική συντριβή του αεροπλάνου στην Κάρυστο» αναφέρει με ανάρτησή της στο Twitter γραμμένη στα Ελληνικά η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σημειώνει ότι «το θάρρος των ανθρώπων που παλεύουν ενάντια στις πυρκαγιές αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης και αυτοθυσίας. Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα».

Μήνυμα συμπαράστασης μετά τoν θάνατο των δύο χειριστών Canadair στην Κάρυστο έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Δίνοντας μάχη με τις φλόγες, ένα ελληνικό Canadair συνετρίβη στην Εύβοια. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς του πληρώματος, τους συναδέλφους τους και τον ελληνικό λαό. Πλήρης υποστήριξη στους ήρωες αυτούς που κάθε καλοκαίρι, στην Ελλάδα, τη Γαλλία, παντού, δίνουν μάχη κατά των πυρκαγιών με κίνδυνο της ζωής τους» έγραψε στα ελληνικά και ο Μακρόν.

Τα συλλυπητήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Κάρυστο εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε επικοινωνία του με τον κύριο Μητσοτάκη, ο κ.Χριστοδουλίδης επανέλαβε τη συμπαράσταση της Κύπρου προς την Ελλάδα που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισαν από κοινού όπως η αυριανή προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κύπρο αναβληθεί.