Νέα επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από την Δευτέρα (24/7) προκειμένου να παταχθεί η μικροεγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδική δράση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στις πλατείες Ομονοίας, Βάθης, Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα, Κοτζιά, στο Σταθμό ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων καθώς και στο Σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού. Εκεί πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 295 άτομα και 12 άτομα προσήχθησαν στην έδρα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους, εκ των οποίων, τα 10 συνελήφθησαν διότι στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, καθώς και ένας 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο.

Την ίδια στιγμή ειδική δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών της 3ης Σεπτεμβρίου και Σολωμού. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ενώ κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 0,6 γραμμαρίων και 3 φαρμακευτικά δισκία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικές δράσεις της ΕΛΑΣ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.