Tο αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά, του 34χρονου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που συνετρίβη κατά την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, αποφάσισε να υιοθετήσει η Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Μουλάς, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του Canadair, θα γινόταν πατέρας σε λίγους μήνες, καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος στον τέταρτο μήνα της κύησης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επικοινώνησε μαζί του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας για να του ζητήσει, τι οικονομικές δυνατότητες έχει η Βουλή ώστε να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του σμηναγού Χρήστου Μουλά που χάθηκε στην Εύβοια.

Όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας στον Ν. Δένδια, η Βουλή «προφανώς θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί μέχρι το 25 έτος της ηλικίας του. Τώρα η χήρα του σμηναγού διανύει τον 3ο μήνα κύησης. Μέχρι τα 25 χρόνια του παιδιού θα καταβάλλεται ένα ποσό ετησίως».

Επίσης ενημέρωσε πως από το 1998 επί Α. Κακλαμάνη προεδρία η Βουλή άρχισε να υιοθετεί τα παιδιά των πεσόντων και στην συνέχεια επι Φ. Πετσάλνικου αυτή η στήριξη επεκτάθηκε και για τα παιδιά των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας. Αυτή η οικονομική ενίσχυση δίνεται σε ετήσια βάση.

Μέχρι σήμερα η Βουλή έχει υιοθετήσει 72 παιδιά 43 πεσόντων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Δίνεται το ποσό των 25 χιλιάδων κάθε χρόνο. Συνολικά δίνονται 625 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά τα στελέχη σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων που έχασαν την ζωή τους από τρομοκρατική ενέργεια, πτώση αεροσκάφους ή κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς.

«Η Βουλή σεμνά, σιωπηλά και αποφασιστικά το πράττει αυτό και το κάνει χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.