Το τελευταίο αντίο είπαν το απόγευμα της Πέμπτης συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στον ήρωα ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, τον 27χρονο συγκυβερνήτη του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη όταν το Canadair CL-215 συνετρίβη στο χωριό Πλατανιστός κοντά στην Κάρυστο, την ώρα της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που έκαιγε από την περασμένη Κυριακή στην περιοχή.

Η εξόδιος ακολουθία του πιλότου ήταν προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλιού Αγιονερίου, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου ΜητσοτάκηΤον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Το «παρών» έδωσε και η στρατιωτική ηγεσία.

Στην εκκλησία βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του ανθυποσμηναγού, κρατώντας λίγα λουλούδια και φωτογραφίες του 27χρονου πιλότου. Λίγο πριν από τις 16:20 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη. Επίσης, έξω από την εκκλησία βρέθηκε και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να αποδώσει τιμές στον 27χρονο ανθυποσμηναγό. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και τα μέλη της οικογένειάς του, που κρατούσαν στα χέρια τους όλη την ώρα δυο φωτογραφίες του γιου τους όπου απεικονίζεται εν ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του Σώματος.

Η σορός αποχώρησε από την εκκλησία εν μέσω χειροκροτημάτων. Το άγημα του στρατού απέδωσε τιμές στον 27χρονο πιλότο που σκοτώθηκε στην πτώση του Canadair CL-215 στην Κάρυστο ενώ πραγματοποιούσε την τελευταία του ρίψη στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή, πριν πάει για ανεφοδιασμό.

Οι στρατιώτες του αγήματος έριξαν τιμητικές βολές πριν την ταφή του Περικλή Στεφανίδη. Έψαλαν τον εθνικό ύμνο και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Αθάνατος».

Στην κηδεία ήταν, εκτός από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης και όλοι οι συνάδελφοι του Περικλή Στεφανίδη από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112.


Δείτε εικόνες:

Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair1
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair2
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair3
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair4
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair5
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair6
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair7
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair8
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair9
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair10
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair11
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair12
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair13
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair14
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair15
Kidia_Kilkis_Sigkivernitis_Canadair16