Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου με αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί να υπάρχει συνοστισμός στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, αλλά και στα λιμάνια.





Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια

Ενδεικτικό της μεγάλης φυγής των αδειούχων του Αυγούστου είναι ότι από χθες Παρασκευή μέχρι και αύριο Κυριακή θα φύγουν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 73.000 ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, σήμερα έχουν προγραμματιστεί, μόνο από τον Πειραιά, 24 δρομολόγια και θα αναχωρήσουν πάνω από 24.000 επιβάτες με πιο δημοφιλείς προορισμούς την Τήνο, τη Σίφνο και την Πάρο όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%. Ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια και υπολογίζεται πως θα μετακινηθούν πάνω από 26.000 επιβάτες.



Από τη Ραφήνα σήμερα Σάββατο θα αναχωρήσουν 9 συμβατικά πλοία με 8.260 επιβάτες και για αύριο θα αποπλεύσουν 12 και μαζί τους θα ταξιδέψουν για τα νησιά 7.150 εκδρομείς.



Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια με 2.910 επιβάτες, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστούν ακόμα 9 και θα μετακινηθούν 1.593 τουρίστες. Αλλά και τα εξοχικά, όπως και τα πατρικά σπίτια είναι εξίσου βασικές επιλογές για την άδεια του Αυγούστου.

Αυξημένη η κίνηση και στα διόδια

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια. Από την Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, 55.780 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και 40.735 οχήματα από τα διόδια των Αφιδνών. Μάλιστα, στα διόδια της Ελευσίνας, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές.