Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στη Χίο σε δύσβατη και δασώδη περιοχή απειλώντας μάλιστα δύο χωριά, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν ειδοποίηση από το 112.

Η φωτιά προκλήθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του καρφώθηκε σε τοιχίο και προκάλεσε πυρκαγιά που γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Οι επίγειες δυνάμεις τις πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Στη 1 τα ξημερώματα εστάλη – μέσω του 112 – μήνυμα, στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Στο σημείο επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πολλοί εθελοντές.

Από τα ξημερώματα συνδράμουν 28 δασοκομάντος από την Αθήνα και άλλοι 9 από τη Μυτιλήνη, οι οποίοι και κατάφεραν να την οριοθετήσουν, ενώ λίγο μετά τις 5:30 το πρωί δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο δύο ελικόπτερα εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προσέκρουσε στα πρανή του δρόμου και προκάλεσε την πυρκαγιά συνελήφθη, καθώς είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαία παράβαση, αλλά και για εμπρησμό από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η Χίος η Σάμος και η Λέσβος βρίσκονται σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (κατηγορίας 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.