Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητάει τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη, για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων.

Η κυρία Αδειλίνη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στα οποία περιλαμβάνονται οι σχετικές καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, για όσα συμβαίνουν στο νησί των Δυτικών Κυκλάδων με τη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος ο Δήμος Σερίφου ανέφερε σε ανάρτησή του: «Επιχείρηση λειτουργεί παράνομα, με αυθαίρετα κτίσματα & χωρίς άδεια χρήσης παραλίας. Προχωράς ως Δήμος σε σφράγιση του καταστήματος και το βλέπεις ξανά ανοιχτό και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για το νησί, πάντα απέναντι στα συμφέροντα».

Καταγγελίες για κατάληψη αιγιαλού στην Πάρο

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Αδειλίνη, υπενθυμίζει στις εισαγγελικές Αρχές της Σύρου την πρόσφατη εγκύκλιο σχετικά με τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των παραλιών, με αφορμή τις καταγγελίες για κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο. Η κυρία Αδειλίνη ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου την πιστή εφαρμογή της εγκυκλίου για την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση όλων  σε κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικότερα, στην Πάρο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται, καθώς δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία, δηλαδή παραλία που δεν έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες  που έχουν μισθώσει από τον δήμο τμήμα των παραλιών επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες και καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους, παρεμποδίζοντας τους πολίτες που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Μάλιστα, στην Πάρο έχει δημιουργηθεί με την πρωτοβουλία των κατοίκων η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

Οι κάτοικοι του νησιού που δημιούργησαν την κίνηση υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών της Πάρου και διαμηνύουν πως «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες που αγαπάμε».