Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όταν σημειώθηκε ληστεία σε τράπεζα. Αστυνομικός που καταδίωξε τον δράστη άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ωστόσο προκλήθηκε πανικός στην περιοχή.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Κολωνό,  περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που βίωσε.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, άκουσε τους ειδικούς φρουρούς να καλούν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε κάνει ληστεία σε τράπεζα, να ακινητοποιηθεί.

Εκείνος συνέχισε να τρέχει και στη συνέχεια ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και δεν μπόρεσε να διακρίνει κάτι άλλο.

 «Ο αστυνομικός τού 'λεγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν σταμάταγε και προχώρησε προς τα πέρα. Από κει και πέρα άκουσα τους δύο πυροβολισμούς και τίποτε άλλο», ενώ σύμφωνα με τον μάρτυρα ο δράστης «χτύπησε το περιπολικό, και σηκώθηκε και προχώραγε προς τη Λένορμαν».

Στο ερώτημα αν είδε τον δράστη να βγάζει μαχαίρι και να απειλεί τους αστυνομικούς, τόνισε ότι δεν μπορούσε να έχει εικόνα από εκεί που ήταν, καθώς βρισκόταν μακριά. «Ήταν μεγάλη απόσταση για να το δω».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έλεγαν από την αρχή στον δράστη: «Σταμάτα», ενώ τόνισε ότι δεν άκουσε να λέγεται κάτι στο οποίο να γινόταν αναφορά στη ληστεία.


Το χρονικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιήθηκε τις πρωινές ώρες σε κατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Ομόνοιας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία. Στη συνέχεια ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και ο διευθυντής ασφαλείας της τράπεζας ακολούθησαν τον ύποπτο που έφυγε με τα πόδια από το κατάστημα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Τότε έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε καταδίωξη και εντόπισαν τον ύποπτο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Παλαμηδίου, όπου φαίνεται ότι έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί και να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, «ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί τον δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει τον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός».