Ο οπερατέρ Γιώργος Αγνίδης είναι ο άνθρωπος που κατέγραψε την πορεία του Canadair µέχρι τη στιγµή της συντριβής του στην Κάρυστο. Ο ίδιος µιλά αποκλειστικά στο «Secret» για την τραγωδία, την πιο δύσκολη στιγµή της καριέρας του, όπως λέει χαρακτηριστικά, «δέκα λεπτά πριν από το µεσηµεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ».

8_2
«Βλέποντας τις προσπάθειες των πιλότων, σκέφτηκα να κάνω κάποια πλάνα συµπληρωµατικά, για να δείξω τις τιτάνιες και µε αυτοθυσία προσπάθειες των χειριστών. Εκανα κάποια πλάνα κοντινά. Εκείνη τη στιγµή λοιπόν, παρακολουθώντας µε την κάµερα την πορεία του αεροσκάφους που επιχειρούσε πάνω από τη φωτιά, βλέπω να χτυπάει τη στιγµή της ανύψωσης το δεξί φτερό του πάνω σε ένα δέντρο, να αποκολλάται ο δεξιός πλωτήρας, να παίρνει δεξιά κλίση, να χάνει ύψος και να χάνεται µέσα στη χαράδρα», αποκαλύπτει.

Η συνέχεια της περιγραφής του είναι ανατριχιαστική: «Ακολούθησε µαύρος καπνός, φλόγα και µια εκκωφαντική έκρηξη. Παρά το σοκ της στιγµής, εξακολούθησα να βιντεοσκοπώ, σοκαρισµένος, όπως όλοι µας, µη πιστεύοντας αυτό που έβλεπαν τα µάτια µας».

«Μεγάλο σοκ»

«Το σοκ ήταν πάρα πολύ µεγάλο για όλους µας. Αδυνατούσαµε να πιστέψουµε αυτό που βλέπαµε», λέει και επισηµαίνει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ηχολήπτη µου, Κώστα Αδάµ, για τη βοήθεια και τη στήριξη, και τη δηµοσιογράφο Ελένη Μπουγά για την άψογη συνεργασία που είχαµε, παρά τις αντίξοες και θλιβερές συνθήκες που επικρατούσαν».

Είδα μαύρο καπνό, φλόγα και άκουσα μια εκκωφαντική έκρηξη


Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Γιώργος Αγνίδης είναι ένας καταξιωµένος εικονολήπτης και εργάζεται στον χώρο πάνω από 30 χρόνια. Είναι 62 χρόνων και ανήκει στο τµήµα φορητών µονάδων των ειδήσεων της ΕΡΤ. Καθηµερινά καλείται να εργαστεί σε αντίξοες συνθήκες και έχει έρθει αντιµέτωπος µε δύσκολες καταστάσεις. «Αυτό είναι το χειρότερο πλάνο της ζωής µου, που θα µε στοιχειώνει για πολύ καιρό», επισηµαίνει ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, αναφερόµενος στη συντριβή του Canadair.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/7