Νέο κύμα καύσωνα είναι έτοιμο να επισκεφτεί και πάλι τη χώρα μας με το θερμόμετρο να αναμένεται να δείξει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. 

Η «εισβολή» ζέστης ξεκινά την Τετάρτη, όταν και εξασθενούν οι άνεμοι και ο υδράργυρος ανεβαίνει στους 38 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο και τα 40άρια θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Αλλαγή του σκηνικού ωστόσο προβλέπεται από το Σαββατοκύριακο καθώς ενισχύονται οι άνεμοι και πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή. Ειδικά, την Κυριακή θα έχουμε περισσότερες οργανωμένες μπόρες σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Αναφορικά με την Αττική, η πόλη της Αθήνας φαίνεται πως ξεφεύγει από τον καύσωνα, καθώς ο υδράργυρος θα δείχνει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια – βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-08-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοδυτικά μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια νότιοι έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.