Αναπάντητα παραμένουν όλα τα ερωτήματα γύρω από το φρικτό θάνατο που βρήκε το απόγευμα του Σαββάτου η 38χρονη Βερόνικα Σαρηγιαννίδου από την Κατερίνη. Η άτυχη μητέρα τριών παιδιών κάηκε ζωντανή μέσα στο αυτοκίνητό της, όταν το εσωτερικό του ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς η ίδια να καταφέρει να το εγκαταλείψει εγκαίρως.

Μία πιθανή εξήγηση είναι, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η 38χρονη να έχασε αμέσως τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει όταν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα λαμπάδιασε η καμπίνα του αυτοκινήτου.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η 38χρονη φαίνεται ότι εισέπνευσε καπνό, ενώ ως αιτία θανάτου καταγράφεται η «ολική απανθράκωση».

Η άτυχη μητέρα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, ακινητοποίησε το αυτοκίνητό της και άνοιξε κάποια στιγμή την πόρτα, ενώ προς το μέρος της έτρεξαν έντρομοι περαστικοί για να τη βγάλουν από το όχημα. Ωστόσο, ουδείς τελικά κατάφερε να τη βοηθήσει, ενώ το κύριο ερώτημα ως προς το τι ήταν αυτό που προκάλεσε τόσο γρήγορη επέκταση της φωτιάς στο εσωτερικό του οχήματος παραμένει χωρίς απάντηση.

Μάρτυρες του φρικτού περιστατικού ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν φλεγόμενο για πολλά μέτρα επί της οδού Φαρμάκη. Εικάζεται ότι κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρολογικά συστήματα και στις καλωδιώσεις. Προβληματισμό, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η φωτιά είχε περιοριστεί στην καμπίνα του αυτοκινήτου, με την πρώτη αυτοψία του ειδικού πραγματογνώμονα να κάνει λόγο για πρόβλημα που ξεκίνησε πίσω από το ταμπλό του οχήματος, όπου βρίσκονται οι καλωδιώσεις μεταφοράς των ηλεκτρικών φορτίων. Τυχόν υπερθέρμανσή τους είχε ως αποτέλεσμα τοξικοί καπνοί να «πνίξουν» το εσωτερικό, προκαλώντας λιποθυμία στην 38χρονη Βέρα. Πάντως, στην καμπίνα του οχήματος βρέθηκαν μόνο τα προσωπικά αντικείμενα και το κινητό τηλέφωνο της 38χρονης, χωρίς να υπάρχει κάποιο εύφλεκτο υγρό που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επιταχυντής της φωτιάς.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο του 1994. «Είναι εκεί οι πυροσβέστες και το ελέγχουν. Δεν γνωρίζουν τι έγινε. Εγώ δεν είχα ακούσει να έχει κάτι το αμάξι. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη. Μόνο ο Θεός και αυτή ξέρουν τι έγινε» είπε ο πατέρας της 38χρονης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime