Αλλεπάλληλα είναι τα περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας με διακινητές μεταναστών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, ένα μπλε Qashqai κινούνταν ανάποδα στην Εγνατία Οδό, από Αλεξανδρούπολη με κατεύθυνση προς Κομοτηνή, στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Τα διόδια της Μέστης έκλεισαν για ευνόητους λόγους και έπειτα από καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών άνοιξαν και πάλι, ενώ λίγο αργότερα έκλεισαν τον Κόμβο της Εγνατίας βόρεια της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της Μάκρης, στο ρεύμα προς Κομοτηνή.

Επιπλέον, υπήρξε ακόμα ένα άλλο περιστατικό. Στον κόμβο Αρδανίου, ένα όχημα λευκού χρώματος, πιθανώς κλεμμένο, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open και φαίνεται στο σχετικό βίντεο, περνάει το μπλόκο, ενώ ο αστυνομικός κινδύνευσε στην προσπάθειά του να το σταματήσει.

«Είναι τρομερό»

«Το να υπάρχει κίνηση ανάποδα στην κυκλοφορία και να έχουμε θανάτους συνανθρώπων μας είναι κάτι τρομερό, είναι κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσουμε να εξελιχθεί», σημείωσε στο Open ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη λήψη άμεσων μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από λαθροδιακινητές, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχόμενων οδηγών και επιβαινόντων στο οδικό δίκτυο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Σοβαρό τροχαίο

Αφορμή για την τηλεδιάσκεψη έδωσε το τελευταίο σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο στο Δωρικό, έξω από την Αλεξανδρούπολη, κατά το οποίο τραυματίστηκε εξαμελής οικογένεια (πατέρας, μητέρα και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους), όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο Σύρος διακινητής μετέφερε ομοεθνή του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί πάραυτα η επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε ανάλογες περιπτώσεις, οι οποίες είναι πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο αυτό θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην εταιρεία «Εγνατία Οδός» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.