Μια 65χρονη ελληνικής υπηκοότητας, η οποία φέρεται ως η προμηθεύτρια αυτοκινήτων σε κύκλωμα διακινητών παράνομων μεταναστών, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02/08) από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στην περιοχή του Γκύζη.

Σε βάρος της 65χρονης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συνέργεια στην παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, τελεσθείσα με κερδοσκοπία, κατά συρροή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η 65χρονη, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., μίσθωνε αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και τα παρέδιδε σε συνεργούς της, προκειμένου να μεταβούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να παραλάβουν υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους μετέφεραν έναντι αμοιβής στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι διακινητές απέφευγαν τη διέλευση από κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συμμορφώνονταν στα σήματα των αστυνομικών για έλεγχο και προέβαιναν σε επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο οδηγούς και επιβάτες άλλων αυτοκινήτων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.