Αύξηση της τάξης του 10% σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία των ΗΠΑ και η διοίκηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων (CDC) της χώρας έκανε ήδη λόγο για αρχόμενο κύμα θερινής έξαρσης της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, νέα αύξηση της τάξης του 5% σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο δόθηκε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα.

Με αφορμή τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία καταγράφει, λοιπόν, το σχετικό δελτίο του ΕΟΔΥ, «είναι πολύ πιθανό να οδεύουμε σε μία ήπια θερινή έξαρση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας», εξηγεί στο parapolitika.gr ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΕΟΔΥ, αισθητή αύξηση εμφανίζουν, μεταξύ άλλων, για την περασμένη εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας του νέου κορονοϊού και ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, καθώς αυτές έφτασαν τις 321. Αυξημένος εμφανίζεται επίσης ο αριθμός των θανάτων ασθενών με νόσο COVID–19, οι οποίοι έφτασαν τους 24 για την περασμένη εβδομάδα.