Φωτιά στα ξερά χόρτα ενός κτήματος, το οποίο δεν του ανήκε, έβαλε ένας 76χρονος στον Βόλο, ο οποίος και συνελήφθη από τις Αρχές για εμπρησμό από πρόθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη σύλληψη ενός 76χρονου προχώρησαν υπάλληλοι του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για εμπρησμό εκ προθέσεως.

Ο 76χρονος φέρεται ότι έβαλε φωτιά σε ιδιωτικό κτήμα άλλου ιδιοκτήτη, χωρίς τα πρώτα στοιχεία να οδηγούν σε διαφορές μεταξύ τους.

Ο 76χρονος οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για εμπρησμό από πρόθεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χθες γύρω στις 12:40 στη Δημητριάδα Ν. Αγχιάλου, ο συλληφθείς έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο €600.

Να σημειωθεί ότι χθες οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλαν αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και πιο τσουχτερά πρόστιμα, ακόμη και για όσους προκαλούν εμπρησμό από αμέλεια. Ειδικότερα, οι εμπρηστές θα εκτίουν στη φυλακή ένα μέρος της ποινής τους, ενώ θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο 30.000 ευρώ.