Bίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, δείχνει το ληστή στον Κολωνό να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον αστυνομικό, τον οποίο μάλιστα κυνηγά για μερικά μέτρα. Ο αστυνομικός σηκώνει το όπλο και τον πυροβολεί. Οι σφαίρες βρίσκουν τον δράστη στη κοιλιακή χώρα και πέφτει κάτω αιμόφυρτος.



«Από το βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο συνάδελφος έχει ενεργήσει στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας, έχει ενεργήσει απέναντι σε έναν επικίνδυνο σεσημασμένο ληστή», αναφέρει ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών.

Κατόπιν τον πλησιάζουν τρεις αστυνομικοί και ο ένας εξ αυτών, όπως φαίνεται στο βίντεο, προσπαθεί να τον μεταφέρει τραβώντας τον από τα χέρια.

Ο δράστης νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.



Ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε άμυνα, κρατήθηκε δύο ημέρες στα κρατητήρια σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα ειδικών φρουρών.

«Σε ό, τι αφορά την απαράδεκτη κράτησή του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ επί δύο ημέρες, από ό, τι φαίνεται για λόγους ωραρίων των δικαστηρίων, έχουμε ήδη στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ολόκληρη η διαδικασία με τη σύλληψη, την απολογία και την απαγγελία των κατηγοριών, πρέπει να ολοκληρωθεί σε 5 ημέρες. Μέχρι να απολογηθεί, ο κατηγορούμενος κρατείται, εφόσον υπάρχει κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη.

Ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη στον ειδικό φρουρό και αφού είδε το βιντεοληπτικό υλικό, έκρινε ότι θα μπορούσε να τον είχε πυροβολήσει σε άλλο σημείο του σώματός του, πχ. στα πόδια και όχι στην κοιλιακή χώρα με σκοπό να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Επίσης, από το βίντεο φαίνεται ότι πίσω από τον δράστη υπάρχουν και άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι θα μπορούσαν να τον είχαν ακινητοποιήσει χωρίς να τον πυροβολήσουν.

Ο αστυνομικός πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.