Είναι γεγονός η... παραλιακή επανάσταση που άρχισε στην Πάρο μέσα από την κίνηση πολιτών η οποία ονομάστηκε «Κίνημα της Πετσέτας», καθώς πλέον οδεύει στον Βορρά. Έχουν απαυδήσει και στη Χαλκιδική οι κάτοικοι από τον ελάχιστο χώρο που υπάρχει για τους λουόμενους που δεν θέλουν ξαπλώστρα και ομπρέλα και ανασκουμπώνονται. 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή, η διαδικτυακή ομάδα που έχουν δημιουργήσει, με την ονομασία «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες», έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 4.000 μέλη σε περίπου ένα 24ωρο.

Οι καταγγελίες που γίνονται στη διαδικτυακή αυτή ομάδα είναι για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες αλλά και παράνομη κατάληψη των beach bars με ξαπλώστρες, που φτάνουν πραγματικά την άκρη του κύματος.

Όπως τονίζουν λουόμενοι, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής είναι περιορισμένα και… σφηνωμένα τα ελεύθερα τμήματα της παραλίας ανάμεσα σε «στρατιές» από ομοιόμορφες ξαπλώστρες, που καταλαμβάνουν την άμμο.

Τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας επιχειρούν να οργανώσουν την πρώτη τους συνάντηση και ενδεχομένως να ακολουθήσει και κάποια διαμαρτυρία την επόμενη εβδομάδα.