Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα (07/08) ο 52χρονος επιχειρηματίας από την Λάρισα για τον ξυλοδαρμό της 44χρονης αστυνομικού συζύγου του. Σημειώνεται ότι η άτυχη γυναίκα η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας νοσηλεύεται έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο παρά τα σοβαρά της τραύματα. Ο ίδιος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και φέρεται να έχει μετανιώσει για τα όσα έγιναν πριν από τέσσερις ημέρες.

Η αιτία του ξυλοδαρμού, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, φαίνεται να είναι το διαζύγιο που ζήτησε από τον σύζυγό της η άτυχη γυναίκα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/8) και η 44χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας σπασμένα πλευρά και έχοντας υποστεί ρήξη νεφρού. Μάλιστα η ίδια υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση για να της τοποθετηθεί ειδικό σωληνάκι στο νεφρό.

Το ευτυχές σε όλη την υπόθεση είναι ότι την ώρα του αποτρόπαιου συμβάντος τα δύο παιδιά του ζευγαριού δεν ήταν στο σπίτι και πλέον την ψυχολογική στήριξή τους έχει αναλάβει ειδικός παιδοψυχολόγος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν ποτέ τον πατέρα τους να χτυπά την μητέρα τους παρά τους έντονους τσακωμούς που είχαν.

Αιχμές Κούγια για την μη ύπαρξη ιατροδικαστικής έκθεσης

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε στο parapolitika.gr ο συνήγορος του 52χρονου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι τον εκπλήσσει το γεγονός ότι σχηματίστηκε η δικογραφία δίχως να υπάρχει ακόμα ιατροδικαστική εξέταση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια:

«Αυτό που θέλω να καταγγείλω πρώτα από όλα, είναι η άρνηση της ανακρίτριας να αναβάλει για μία μέρα και μέσα στη νόμιμη προθεσμία την απολογία του κατηγορουμένου ώστε να είμαι και εγώ παρών. Η κωμική δικαιολογία ότι δεν θα είναι αύριο το πρωί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας παρόν για να γνωμοδοτήσει είναι πραγματικά δυσάρεστη για μένα έκπληξη. Όταν έχει δημοσιευθεί ότι ο προϊστάμενος εισαγγελίας είχε επισκεφθεί το θύμα τρεις φορές στο νοσοκομείο καταλαβαίνετε τι προκατάληψη έχει εις βάρος του κατηγορουμένου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει ο συγκεκριμένος εισαγγελέας.

Επίσης, εκείνο που μου έκανε έκπληξη είναι ότι έγινε μία δικογραφία χωρίς να υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση και απήγγειλαν κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας. Δηλαδή χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι τα πληγέντα μέρη του σώματος, ποια είναι τα όργανα που επλήγησαν και τι ζημιές έπαθαν. Είναι συγκλονιστικό που απήγγειλαν απόπειρα ανθρωποκτονίας για έναν άνθρωπο που χτύπησε έστω και υπερβολικά, αν τελικώς έχει χτυπήσει γιατί πρέπει να διαβάσουμε τι θα ανακοινώσει ο ιατροδικαστής. Αυτό το αδίκημα ποτέ δεν έχει αυτή τη νομική περιγραφή. Είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση επικίνδυνης σωματικής βλάβης ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απόπειρα ανθρωποκτονίας».