«Συναγερμός» σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 14:30 σήμερα Τετάρτη 9/08, ύστερα από κλήση για φωτιά στον Μαραθώνα, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Γαλάζιας Ακτής στον Σχινιά, κοντά στο Κωπηλατοδρόμιο.

Μάλιστα, στις 15:35 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλιούρι και Ριζάρη προς παραλία και κέντρο Μαραθώνα.
Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα από τη Νέα Μάκρη, 1 από τον Μαραθώνα, 1 από τον Νέο Βουτζά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα και από αέρος συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα. Επιπλέον συμμετέχουν 18 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα.



Η φωτιά καίει δίπλα σε οικίες και η περιοχή έχει γεμίσει με καπνούς.


Περιπολικά και άνδρες της Αστυνομίας είναι στο σημείο και απομακρύνουν κόσμο, ενώ ξεκίνησαν να επιχειρούν τα πρώτα εναέρια μέσα.

Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Σχινιά, ενώ υπάρχει και δεύτερο μέτωπο από την οδό Γαλάζιας Ακτής προς τον Μαραθώνα.


Δήμαρχος Μαραθώνα στο parapolitika.gr: «Ευτυχώς δεν έχει κινδυνέψει κανένας»

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στο parapolitika.gr έκανε λόγο για μεγάλη φωτιά και ότι αυτή τη στιγμή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. «Η φωτιά είναι σοβαρή αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να πιστεύω ότι είναι μερικώς υπό έλεγχο. Παρόλα αυτά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνέψει κανένας και έχουμε δώσει προληπτική εκκένωση. Το καλό είναι ότι εδώ και μία ώρα επιχειρούν 3 ελικόπτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά