Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διενέργεια εσωτερικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα ανατέθηκε στον προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, απ' όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά έως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Εκτός από τις αναφορές των αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγές μέσα από το Υπουργείο αναφέρουν ότι η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.