Έξι ναυτικοί πυρσοί και μια σιδερένια δοκός εντοπίστηκαν από την Αστυνομία σε έλεγχο που έγινε σε οχήματα τριών οπαδών, στην περιοχή της Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης, την Τρίτη, 8 Αυγούστου. Την επομένη, το δικαστήριο αποφάσισε την άρση της κράτησής τους, από τη στιγμή που αναβλήθηκε για τις 22 Αυγούστου, λόγω απουσίας μαρτύρων, η εκδίκαση της υπόθεσής τους

Σε βάρος των τριών αντρών, 21, 26 και 27 ετών, που φέρεται να κυκλοφορούσαν στο δρόμο κρατώντας ρόπαλα και ρωτώντας «τι ομάδα είσαι;» περαστικούς, ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί αθλητικής βίας και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Με την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε και την άρση της κράτησής τους και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τρεις άντρες εντοπίστηκαν σε ελέγχους που έγιναν σε οχήματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ συνολικά προσήχθησαν από την αστυνομία δεκαέξι άτομα.