Στα ίχνη ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που φέρεται να συμμετείχαν σε παράνομες υιοθεσίες, υποθέσεις παρένθετης μητρότητας, ακόμη και εμπορία βρεφών, βρίσκεται η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Ήδη δύο γιατροί ενός κέντρου γονιμότητας συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Επίσης ελέγχονται δεκάδες άλλα άτομα, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και ιδιώτες, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και ευρήματα που οδηγούν τις Αρχές πως στα Χανιά συνέβαινε κάτι παράνομο.

Στο συγκεκριμένο κέντρο γονιμότητας φαίνεται πως πήγαιναν γυναίκες από συγκεκριμένες χώρες των Βαλκανίων προκειμένου να γεννήσουν. Κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες τα βρέφη κατέληγαν στα χέρια άλλων ανθρώπων, με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά. Οι πληροφορίες των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση ήρθαν στα χέρια τους πριν από λίγους μήνες, οπότε ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις, τόσο σε επίπεδο μετακινήσεων και επαφών όσο και σε επίπεδο κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν ήταν ιδιαίτερα σοβαρά.

Εκτός από τους δύο γιατρούς που συνελήφθησαν, οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» τα έγγραφα του κέντρου, τα παραστατικά αμοιβών αλλά και τις εισαγωγές ασθενών. Παράλληλα έρευνες έγιναν σε σπίτια ατόμων που φέρεται να σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το κύκλωμα. Σήμερα, πιθανότατα, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τη σοβαρή υπόθεση.

*Δημοσιεύθηκε στην «εφημερίδα» Απογευματινή