Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία των Παξών μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε χθες το βράδυ (9/8) στο λιμάνι του νησιού.

Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές έως τώρα αναφέρουν ότι ένας άνδρας, ο οποίος αναζητείται, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν 51χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας αιμόφυρτος για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τραυματίας, 51 ετών, που αρχικά διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών, πρόκειται να μεταφερθεί με ιδιωτικό μέσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Γιατί πυροβόλησε

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kerkyrasimera, μεταξύ των δύο ανδρών είχε προηγηθεί συμπλοκή. Ο 51χρονος δέχτηκε σφαίρες και αμέσως περίοικοι πετάχτηκαν στον δρόμο για να δουν τι έχει συμβεί. Εκεί αντίκρισαν το θύμα στο έδαφος με σοβαρά τραύματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ομοεθνής του θύματος και φέρεται να έφτασε στο νησί από την Ιταλία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, που χειρίζεται την υπόθεση, ο δράστης αναζητείται.