Mαυροντυμένοι, μe καπέλα, κουκούλες, μαντήλια ακόμα και μάσκες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, oι άνδρες των ταγμάτων εφόδου, που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο έξω από την «Opap Arena» έσπειραν τον τρόμο στους δρόμου της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν ανενόχλητοι την διαδρομή από τον Σταθμό του Περισσού, μέχρι το Γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα βίντεο τους καταγράφουν βαρύτατα οπλισμένους λίγα μέτρα από τον σταθμό στον Περισσό να περνάνε από περίπτερο έχοντας στα χέρια τους λοστούς, σιδερόβεργες, ξύλα και κάθε λογής κοντάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποίησαν στην επίθεσή τους.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία υπαλλήλου επιχείρησης που αναφέρει πως είχαν αρπάξει ακόμα και κάποια σίδερα που χρησιμοποιούσαν για τα ψυγεία της επιχείρησης.

Οι χούλιγκαν κατευθύνθηκαν περνώντας από κατοικημένη περιοχή προς στο Άλσος που βρίσκεται στο ρέμα δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ και εκεί περίμεναν μέχρι το σήμα για να επιτεθούν όπως περιγράφουν καταστηματάρχες που είδαν κάποια από αυτά τα βίντεο. Κάποιοι κάτοικοι που είχαν βγάλει τα σκυλιά τους βόλτα ανέφεραν πως δέχτηκαν και οι ίδιοι επίθεση από την ομάδα των χούλιγκαν που φαίνεται ότι σκόρπισαν τον τρόμο σε όλη τη γειτονιά από τον Περισσό μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια που έγινε η σοκαριστική επίθεση.