Προφυλακίστηκε ο 57χρονος πιστολέρο από τον Αξό Ρεθύμνου, για τους πυροβολισμούς στον 50χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας την περασμένη Δευτέρα.

Ο δράστης του αιματηρού συμβάντος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου μετά πυρομαχικών, παράνομη οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Από τους πυροβολισμούς ευτυχώς δεν υπήρξε θάνατος, με τον 50χρονο ιδιοκτήτη του καφενείου-ταβέρνας να τραυματίζεται στην περιοχή του θώρακα και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Από τα πυρά τραυματίστηκε ελαφρώς και 57χρονος εργαζόμενος στο μαγαζί του θύματος.

Από το cretalive αναφέρθηκε ότι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το σκηνικό έντασης που προηγήθηκε των πυροβολισμών. Σύμφωνα με τους ντόπιους, δεν ήταν ο πρώτος τσακωμός των δύο αντρών, που διαπληκτίζονταν κυρίως για χωροταξικά θέματα, και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση καρεκλών και τραπεζιών στη γραφική πλατεία του χωριού του Ρεθύμνου.

Βάσει του βιντεοληπτικού υλικού, περίπου στις 12:45 π.μ. ο 57χρονος μαινόμενος φεύγει από το μαγαζί του, με τη σύζυγό του και άλλους δύο να προσπαθούν να κατευνάσουν την οργή του, όμως εκείνος προχωρά προς το μαγαζί του θύματος κρατώντας στο αριστερό του χέρι κάτι που προσομοίαζε με όπλο. Στις 00.52 έχει ήδη γίνει κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» για τους πυροβολισμούς. Κατά την Αστυνομία, είναι σαφές ότι προηγήθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών κι ακολούθως έπεσαν οι πυροβολισμοί.