Πέρυσι τίμησε τις Κυκλάδες, φέτος το Ιόνιο. Ο λόγος για τον Τζεφ Μπέζος, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ιδιοκτήτη της Amazon.

Την Τετάρτη εθεάθη στο νησί Καστός της Λευκάδας μαζί με την παρέα του. Μάλιστα, η συντροφιά αφίχθη στο νησί με τέντερ από τη θαλαμηγό «Koru» του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Πρόκειται και ένα εκπληκτικό σκαρί, μήκους 127 μέτρων, με τρία κατάρτια, που φτάνουν σε ύψος τα 70 μέτρα. Η κατασκευή του κόστισε πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια, ποσό μυθικό για κάποιους, όχι όμως για τον ιδιοκτήτη της Amazon.

Με προσωπική περιουσία η οποία, σύμφωνα με το «Forbes», προσεγγίζει τα εκατόν εξήντα τρία δισ. δολάρια, ο Μπέζος απλώς ήθελε ό,τι καλύτερο για τις θαλασσινές αποδράσεις του. Αυτές που φέτος το καλοκαίρι τον έφεραν στην Ελλάδα και στο Ιόνιο μαζί με τη σύντροφό του Λορίν Σάντσεζ. Χθες το πρωί το «Koru» έδεσε έξω από την Ιθάκη, τον επόμενο σταθμό των διακοπών του Μπέζος.

Η λειτουργία του «Koru» κοστίζει περίπου 25 εκατ. δολάρια ετησίως και η αξία του ανέρχεται σε 500 εκατ. δολάρια. Το σκάφος αναψυχής μπορεί να φιλοξενήσει δεκαοκτώ επισκέπτες και απαιτεί πλήρωμα σαράντα ναυτικών. Το «Koru» προστέθηκε σε έναn στόλο από superyachts, ελικόπτερα και αεροπλάνα που ήδη ανήκουν στον επιχειρηματία. Ως ακρόπρωρο στο σούπερ γιοτ του έχει βάλει τη μορφή της συντρόφου του, Λορίν Σάντσεζ.

Το μικρότερο σκάφος υποστήριξης που βρίσκεται δίπλα στο σκάφος-μαμούθ περιλαμβάνει ένα ελικοδρόμιο προσγείωσης ελικοπτέρων για τον Μπέζος ή τους διάσημους καλεσμένους του. Αυτό το μικρότερο γιοτ αναμένεται επίσης να είναι φορτωμένο με πολυτελή αυτοκίνητα, τζετ σκι, ταχύπλοα κι ένα προσωπικό υποβρύχιο, όπως αναφέρει η «Daily Mail».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 11/08/2023