Για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπή τροχοφόρου κατηγορείται αλλοδαπός που συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να εξέλθει από τη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων, με πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο διαπιστώθηκε πως ήταν κλεμμένο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο αλλοδαπός «συνελήφθη χθες (15-8-2023) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης», καθώς «ως οδηγός πολυτελούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα».

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX διαπίστωσαν ότι τα αναγνωριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι πλαστά, ενώ όπως προέκυψε το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ως κλαπέν. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το παραπάνω όχημα. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.