Eυχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 29χρονου Νίκου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό ενώ ήταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του από 22χρονο νεαρό τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Αυγούστου στη Μεσαρά Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο 29χρονος που νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αποσωληνώθηκε, έχει παρουσιάσει μικρά σημάδια βελτίωσης  και κάποιες στιγμές εμφανίζει σημάδια επικοινωνίας με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στον εγκέφαλο του 29χρονου και σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο. Την ίδια στιγμή ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 29χρονο και έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του, παραμένει άφαντος.

Το χρονικό του συμβάντος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προκύπτει ότι λίγα λεπτά πριν από το αιματηρό επεισόδιο είχε προηγηθεί λογομαχία μεταξύ του θύματος και του φερόμενου ως δράστη με αφορμή μια προσπέραση.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως λίγο αργότερα έχει καταγραφεί σκηνικό καταδίωξης σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας και αναστροφή από το αυτοκίνητο που οδηγούσε το θύμα, αλλά και ο εν κινήσει πυροβολισμός εναντίον του από τον 22χρονο που οδηγούσε αυτοκίνητο φίλου του.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι ο 22χρονος φερόμενος δράστης διασκέδαζε μαζί με έναν 21χρονο φίλο του μέχρι τις πρωινές ώρες της μοιραίας Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι. Οι δυο τους πήγαν με το αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου, ενώ φέρεται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την αναχώρηση από το γλέντι οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, που μετέφερε τον φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του, όπου και τον άφησε για να συνέλθει.

Το υλικό δείχνει αρχικά τα δύο Ι.Χ. να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποίησαν προσωρινά τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να διαπληκτίστηκαν.

Στη συνέχεια ο 22χρονος έκανε αναστροφή και κινήθηκε προς Τυμπάκι, με τον 29χρονο να τον ακολουθεί με το όχημά του, να τον προσπερνά και να κάνει αναστροφή λίγα μέτρα πιο κάτω.

Οι δυο τους κινήθηκαν στη συνέχεια προς αντίθετες κατευθύνσεις, με μικρή ταχύτητα και όταν βρέθηκαν στο ίδιο ύψος, ο 29χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από το άλλο Ι.Χ., με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να έστριψε το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.