Απαντήσεις από τους ελέγχους για την ταυτοποίηση ή όχι του γενετικού υλικού των 105 συλληφθέντων με αυτό που βρέθηκε πάνω στα ρούχα και τη σορό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή περιμένουν οι αστυνομικοί, που αναζητούν τον δολοφόνο του.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν φτάσει ήδη οι πρώτες απαντήσεις από τους ελέγχους, οι οποίες αφορούν το γενετικό υλικό που βρέθηκε στη σορό του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ. Εάν και το υλικό αυτό παρουσιάζει κάποιες αλλοιώσεις, βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα δώσει αποτελέσματα από τις έρευνες ταυτοποίησης με το υλικό που ελήφθη από τους 105 προφυλακισμένους για την αιματηρή επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εάν υπάρξει κάποια ταύτιση, τότε οι αστυνομικοί θα εστιάσουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αφού ο έλεγχος αυτή τη στιγμή, μέσω των δεκάδων βίντεο που έχουν εντοπιστεί και αναλύονται στα εργαστήρια από τους ειδικούς, αλλά και μέσω των ελέγχων στα κινητά τηλέφωνα, κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παρακολούθηση

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση έχουν στη διάθεσή τους τις τελευταίες ώρες τα στοιχεία που αντλήθηκαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Τα στίγματα από τα συστήματα γεωεντοπισμού (GPS) των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων, οι κλήσεις και τα μηνύματα που αντάλλαξαν τον τελευταίο μήνα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Αυτό που αναμένουν οι αστυνομικοί είναι το ΟΚ για την άρση του απορρήτου σε εφαρμογές μέσω των οποίων εκτιμάται ότι επικοινωνούσαν οι Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν με τους Έλληνες συνεργούς τους.

Ήδη, όσον αφορά τα στίγματα των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, έχουν δώσει στις Αρχές πολυκατοικίες αλλά και άλλους χώρους στην Αθήνα, στους οποίους φαίνεται πως βρέθηκαν κάποιοι εκ των συλληφθέντων πριν από τα αιματηρά επεισόδια. Κάποιοι χώροι εξ αυτών έχουν ήδη ερευνηθεί, άλλοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που μένουν στις γειτονιές αυτές, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι κάτοικοι είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Μέσω των κατασχεμένων κινητών, οι αστυνομικοί ευελπιστούν να φτάσουν στα ίχνη των ασύλληπτων Κροατών (σ.σ. περίπου 30 άτομα) που φαίνεται πως κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη το βράδυ των επεισοδίων. Αυτοί θεωρείται δεδομένο πως με τη βοήθεια χούλιγκαν του ΠΑΟ βρήκαν προσωρινό καταφύγιο. Τα εντατικά μέτρα στις πύλες εξόδου της χώρας έχουν δυσκολέψει κατά πολύ την προσπάθειά τους να βγουν στο εξωτερικό και με δεδομένο ότι ο κλοιός των ερευνών «σφίγγει», κάποιοι θα αναγκαστούν να μετακινηθούν. Εκείνη τη χρονική στιγμή ευελπιστούν οι αστυνομικοί να τους περάσουν χειροπέδες.

Οι συνεργοί

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και οι Έλληνες συνεργοί τους, οι χούλιγκαν του ΠΑΟ που τους παρείχαν πληροφορίες, ενδεχομένως και οπλισμό για την οργανωμένη επίθεση, αλλά και διέξοδο από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Έλληνες χούλιγκαν διαδραμάτισαν εξίσου σημαντικό ρόλο στην οργανωμένη επίθεση και είναι επίσης υπεύθυνοι, είτε συμμετείχαν είτε δεν συμμετείχαν στα επεισόδια. Οδήγησαν τους νεοναζί δολοφόνους, λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ., μπροστά σε οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και απλούς πολίτες και οικογενειάρχες. Ένα κομμάτι των ερευνών αναλώνεται στον εντοπισμό αυτών των ατόμων.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η διαδικασία ανάλυσης των δεκάδων βίντεο που έχουν στα χέρια οι Αρχές και γι’ αυτό τον λόγο τα τελικά αποτελέσματα ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετές ημέρες. Αυτό τονίζουν οι αστυνομικοί που, πάντως, ήδη έχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα ως προς τον άνθρωπο που μαχαίρωσε τον άτυχο Μιχάλη. Ειδικά το τατουάζ που φαίνεται να έχει στον λαιμό ενδεχομένως να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας, εκτιμούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη να λαμβάνουν τις πρώτες απαντήσεις από τις αναλύσεις σε βίντεο, γενετικό υλικό και κινητά τηλέφωνα.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 17/8